ללמוד נגינה בחליל ובחלילית

מורה לחליל וחליליות בירושלים

החליל הוא מכלי הנגינה העתיקים והנפוצים בעולם - בכל התרבויות. המבנה הפשוט שלו ואופן הנגינה הופך את החליל לפופולארי ולכלי זמין ואהוב על תלמידי נגינה וכאמצעי ראשוני למפגש עם עולם המוזיקה. ככל כלי נגינה - הפשטות שלו אינה מונעת מנגנים מקצועיים להפוך את השליטה בו לוירטואוזיות ולהפיק מן הכלי עולם ומלואו של אמצעי ביטוי והבעה. לימוד חלילית ככלי ראשוני בגיל הרך ובשלבים המוקדמים מקובל מאד. מן החלילית ממשיכים לחליל צד או לכלי נשיפה אחרים אך יש גם מי שמפתח את אומנות הנגינה בחלילית למקצוע ראשי. החליל הוא כלי אהוב על מלחינים בכל התקופות והסגנונות ומכאן הרפרטואר שנכתב לו עשיר מאד. מורה לחליל יקדיש תשומת לב וזמן רב לתרגול והבנה של מערכת הנשימה וטכניקת השימוש בה שהיא בסיס חשוב לכל נגן כלי נשיפה או זמר העושה שימוש בזרם האויר לצורך הפקת צליל. תזמורות כלי הנשיפה גם הן פורחות בארץ בחסות פרוייקטים מטעם קונסרבטוריונים או גופים אחרים העוסקים בחינוך מוזיקלי. החליל הוא גם כלי פופולארי בשדה המוזיקה הקאמרית - ככלי מלודי הוא מתחבר באופן טבעי לפסנתר לגיטרה או לכלי נשיפה אחרים . רבים התלמידים אשר למדו בצעירותם נגינה בחלילית ובוחרים כבוגרים להפוך את הנגינה בלחליל לעיסוק חצי מקצועי. הוראת חליל בירושלים מתקיימת כמעט בכל מוסד חינוכי ובפרט בקונסרבטוריונים כמו גם בהדרכת מורים פרטיים הפועלים ברחבי העיר.

פנו אלינו לתיאום פגישת ייעוץ

החלילית

החלילית הפשוטה הבנויה מפית עץ וצינור ובו נקבים הפכו אותה לכלי זמין ואהוב ולאמצעי ראשוני למפגש עם עולם המוסיקה. בארץ מקובלת מסורת לימוד הנגינה בחלילית בבית הספר כבר בכיתות הראשונות, ולרבים היא מהווה קרש קפיצה לכלים אחרים (פסנתר, כינור, צ'לו או חליל). אך חלילית הבארוק הפשוטה הנה כלי בעל מסורת ארוכת שנים, ונגנים מקצועיים בכלי זה נהנים מרפרטואר וירטואוזי גדול המשתרע מימי הביניים ועד ימינו אנו.

החליל

החליל הוא אחד מכלי הנגינה העתיקים, האהובים והנפוצים ביותר בעולם. באופן מסורתי עשוי היה החליל מעץ, אך כיום הוא בנוי ממגוון מתכות, החל בפשוטות ביותר וכלה בחלילי כסף ואף זהב (זו הסיבה שבתזמורות שייך החליל לקבוצת כלי הנשיפה מעץ).

החליל הוא כלי אהוב על מלחינים בכל התקופות והסגנונות, והרפרטואר שלו עשיר ומגוון. פיית החליל פשוטה, אך הפקת הצליל דורשת מיומנות והבנה, דווקא בשל פשטות מבנה הפיה. החליל הוא כלי נשיפה הדורש שימוש נכון במערכת הנשימה, והמורה לחליל יקדיש תשומת לב וזמן רב לתרגול ולהבנת הבסיס לנשיפה נכונה, שכן זהו הבסיס להפקת צליל יפה ונקי מהכלי. החליל הוא כלי אהוב ומקובל גם בתחום המוסיקה הקאמרית, צלילו הערב והמלודי מתחבר באופן טבעי לכלים הרמוניים (כגון פסנתר או גיטרה) ומשתלב בטבעיות עם כלי נשיפה אחרים, או עם כלי מיתר. תזמורות כלי נשיפה פורחות בארץ בחסות פרויקטים מטעם קונסרבטוריונים וגופים אחרים העוסקים בחינוך מוסיקלי, וגם בהן תופס החליל מקום מכובד.

רפרטואר מקובל לשנות הלימוד הראשונות בחליל

ל.ו. בטהובן – סונטינה (מודרטו, רומנסה)
י. היידן - סרנדה
שני היצירות הראשונות: מתוך הקובץ 40 Little Pieces
גריבולדי – אטיודים ראשונים
ג.פ. טלמן – סונטה בפה מז'ור
ג. פורה – שיר ערש
פ. ג'מיניאני – סונטה במי מינור
ג. אנסקו – אנדלוס
ג. פ. הנדל – סונטה בסול מינור
ו.א. מוצרט – אנדנטה בדו מז'ור
Sonatin (Moderato, Romanze) L. van. Beethoven
Gariboldi – first studies
G.Ph. Telemann – Sonata in F major
G. Faure – Bereuce
F. Geminiani – Sonata in e minor